WELKOM OP ONZE MANEGE!

Schitterend gelegen aan de rand van Amsterdam in het Amsterdamse Bos

Even kennismaken

Sandra
Sinds 1 oktober 2018, de nieuwe trotste eigenaresse van MNA. Vanaf mijn 6de jaar gaan paardrijden, meerdere eigen pony’s gehad en een puberteitstop, daarna de draad weer opgepakt toen mijn dochter begon met paardrijden. Samen een eigen pony, wedstrijden rijden en gestald op mna. Daar ging het balletje rollen, in het diepe gesprongen en alweer 3 jaar onderneemster van dit enerverende bedrijf. Mijn plekje gevonden en ondertussen ook op de hoogte van alle ins en outs.

Pippi
Pippi rijdt al pony vanaf haar 5e jaar. Pippi heeft haar hippische opleiding in Deurne afgerond. Haar stage liep ze bij
Manege Nieuw Amstelland. Pippi houdt zich op de manege bezig met de paarden en pony’s en met lesgeven. Voor al
je paarden- of verzorgingsvragen kun je bij haar terecht.

Linda
Linda loopt al langer op deze manege rond dan Manege Nieuw Amstelland bestaat. Als 6 jarig meisje kwam zij hier en is nooit meer weggegaan! Dat is nu al 37 jaar.

Zij heeft nog rechten gestudeerd, maar besloot toch dat haar leven hier bij de paarden lag. Naast haar opleiding tot instructeur doet zij sinds kort ook het hele Horeca gedeelte, administratie, lessen en nog véél meer!

Sharon
Sharon rijdt al vanaf haar 8ste jaar, al zo’n 25 jaar nu!
Toen zij 14 jaar was kocht haar vader hun eerste paard die Sharon samen met haar vader en zusje reed.
Nu heeft Sharon haar eigen paard: Wimpie! Met Wimpie rijdt ze momenteel in de klasse Z1. Sharon geeft al bijna 17 jaar les op Manege Nieuw Amstelland
en zij vindt het nog steeds heel erg leuk.

Dasja
Dasja werkt alweer 22 jaar op MNA. Achter de bar, in de keuken, zij voorziet iedereen van een natje en een droogje. Dasja rijdt ook dagelijks op haar paarden Dion en Guus. Zij geniet hier enorm van. Ook van het werk op de manege. “Zo sta je achter de bar en zo breng je met een vrachtwagen de paarden naar een carrouselwedstrijd, hoe leuk kan het zijn?”

Jorien
Jorien kwam als 10 jarig meisje terecht bij manege Nieuw Amstelland. Zij had het hier meteen naar haar zin. Ondertussen zijn we heel wat jaren verder en nog steeds is de manege niet weg te denken uit haar leven. Jullie vinden Jorien voornamelijk op stal, maar soms ook achter de bar. Jorien heeft in 2020 ook haar instructeurs diploma gehaald, dus kunnen jullie haar ook nog in de bak tegenkomen

Greetje

Mijn naam is Greetje, ik ben getrouwd en heb 3 kinderen. Nadat de kinderen uit huis gingen ben ik mij gaan verdiepen in welzijn van het paardenlichaam. Aan de hand daarvan ben ik een opleiding gaan volgen bij de NCSAH en heb daar mijn instructeursdiploma gehaald. In deze opleiding zat ook een stukje werk aan de hand wat zijn oorsprong kent uit de Spaanse Rijschool. Verder ben ik gek van paarden en honden en hou ik wel van een lolletje.

Jens

Jens is werkzaam op Manege nieuw Amstelland sinds november 2020. Daarvoor heeft hij in binnen en buitenland paarden getraind en opgeleid. Jens vond het tijd om zijn instructeurs vaardigheden verder uit te breiden en besloot dit te doen op onze prachtige manege. Jens is een echte springruiter en werkt samen met zijn 5 jarige paard matcho, die hij zelf heeft zadelmak gemaakt en verder heeft opgeleid aan de weg naar een springcarrière.

Vanessa
Vanessa is al vanaf haar 4de fanatiek aan het paardrijden. Na haar stage bij ons is ze hier komen werken dat is nu alweer 16 jaar geleden. Op de foto zien we Vanessa met haar paard Sidney waarmee zij enkele jaren terug lichte tour reed.

Inmiddels heeft Vanessa 2 kids en combineert ze het drukke gezinsleven met haar werk in de paarden.

Melanie

Ik ben Melanie en ben 25 jaar. Mijn grootste hobby en passie is al sinds mijn 7de jaar alles wat met paarden te maken heeft. ik ben begonnen met paardrijden bij Meers Paarden Centrum in Nieuw Vennep.
en heb daar vele wedstrijden gereden, verzorg paarden gehad en heb daar de kneepjes van dit vak zeker geleerd.
Nu ben ik sinds augustus 2021 werkzaam bij manege Nieuw Amstelland en heb het daar sinds dag 1 erg naar mijn zin.  ik ben volop bezig met de opleiding tot aspirant manege instructeur. Ik heb van hobby mijn werk mogen maken.

Rick
Rick heeft het erg naar zijn zin bij Manege Nieuw Amstelland. Hij vindt het leuk omdat het net een grote familie is. En omdat het zo lekker in de buitenlucht is. Hij nodigt iedereen uit om snel eens een kijkje te komen nemen. En wij geven Rick groot gelijk!

 

Abra
Abra rijdt al sinds haar zesde paard en sinds haar twaalfde rijdt zij op manege Nieuw Amstelland. Sinds 3 jaar is zijn met veel plezier werkzaam achter de bar en in de stal. Het leukste vindt Abra om in het Amsterdamse bos te rijden op haar verzorgpaard Pelengana.

Martine

10 Jaar geleden kwam Martine bij Manege Nieuw Amstelland om weer te starten met rijden. Na 3 jaar een paard te hebben geleased besloot zij haar eigen paard te kopen: Vivaldi. In de loop der jaren is ze verhuisd van voor de bar naar achter de bar. Inmiddels is manege Nieuw Amstelland voor Martine haar 2de thuis en komt ze er met veel plezier werken en haar paard verzorgen en rijden.

Dirk-Jan
Dirk-Jan is begonnen met paardrijden tijdens een keuzemiddag op school. Hij vond het zo leuk dat hij direct vroeg of hij een keer kon meelopen op de manege. Hij vond het zo leuk dat hij nooit meer is weggegaan. Hij startte met oud brood voeren aan de paarden, maar ondertussen draait hij volledig mee in het meeste stalwerk.

Raymond
Ray werkt al 21 jaar op de manege en hem kunnen we alles vragen. Hij heeft twee rechterhanden, repareert alles, werkt op stal en als het moet tapt hij ook nog een biertje!

Daphne

Daphne is 21 jaar en rijdt al vanaf kleins af aan paard. Sinds 5 jaar heeft ze een eigen paard en die heet Bobbie. Met Bobbie rijdt ze zowel dressuur als springen wedstrijden.
Vorig jaar zomer is Daphne begonnen bij de manege. Ze geeft met heel veel plezier les en doet ook stalwerkzaamheden. Ze is in het bezit van het diploma paardensport en houderij op niveau 4. Op dit moment volgt ze de Orun opleiding, om haar kennis nog verder te verbreden!