WELKOM OP ONZE MANEGE!

Schitterend gelegen aan de rand van Amsterdam in het Amsterdamse Bos

FNRS

Onze manege is aangesloten bij de Federatie Nederlandse Rijscholen (FNRS). De FNRS is het overkoepelende orgaan voor paardensportbedrijven door heel Nederland. Wanneer u bij een FNRS manege gaat paardrijden, weet u dat dit bedrijf beschikt over een veiligheidscertificaat, gediplomeerde instructie en tal van andere zaken die voor zowel het welzijn van de paarden en pony’s als voor u als klant belangrijk zijn. (www.fnrs.nl)

De FNRS werkt met een sterrensysteem (vergelijkbaar met de Michelin sterren voor restaurants), ons bedrijf heeft 5 sterren en behoort daarmee tot de top van de Nederlandse manegewereld. Wanneer u besluit om bij ons in de groepslessen te gaan rijden dan dient u in het bezit te zijn van een ruiterpaspoort.

Ruiterpaspoort

Het woord zegt het eigenlijk al: een ruiterpaspoort is een verplicht paspoort voor iedere ruiter die rijdt bij een FNRS-ruitersportcentrum. Het is bedoeld om informatie over de ruiter zelf en het niveau van rijden van de ruiter in op te nemen. Met het ruiterpaspoort mag je deelnemen aan lessen op het gebied van: dressuur, springen, western, buiten rijden, mennen, landelijke carrousel wedstrijden, enz.

In het ruiterpaspoort wordt je vooruitgang voor jou bij gehouden. Bij het ruiterpaspoort zit ook een ongevallen verzekering en er zijn speciale kortingen die je alleen met een ruiterpaspoort krijgt! Nog een voordeel van het ruiterpaspoort is dat niet alleen jij, maar ook anderen weten op welk niveau je rijdt. Zoals iedereen weet wat je kan met een A of B diploma zwemmen, zo weet iedereen in de ruitersport ook wat het betekent als je een stempel in je paspoort hebt verdiend.

Ben je dus op vakantie, of net verhuisd en je wilt paardrijden, dan weten ze op het andere FNRS-ruitersportcentrum meteen op welk niveau je mee kunt rijden. Bovendien ben je met het ruiterpaspoort ook lid van de KNHS. Net zoals iedere voetballer lid is van de KNVB, zo is nu ook iedere ruiter lid van de paardensportbond. De kosten van een ruiterpaspoort zijn € 14,00 per jaar. Heb je dit paspoort nog niet, vraag dan naar een aanvraagformulier in de kantine. Let op: je krijgt een email waarmee je in de kantine een nieuwe jaarzegel kunt halen, dan is je paspoort weer een jaar geldig.

 

AVG

Inmiddels is het vier jaar geleden dat de nieuwe privacywet, de AVG, in werking trad. De AVG heeft de Wet bescherming persoonsgegevens vervangen en sindsdien geldt daarmee dezelfde privacywetgeving voor de hele Europese Unie. De wet houdt in dat alleen gegevens worden opgeslagen die een bedrijf of vereniging daadwerkelijk nodig heeft en dat vastligt welke gegevens worden opgeslagen, hoe deze worden beschermd en wanneer deze worden vernietigd.

De AVG is echter meer dan alleen het omgaan met uw klantgegevens. Kortgezegd is de AVG van toepassing op de volgende gegevens:

  • Klantgegevens; dit zijn alle gegevens omtrent de klanten op jouw bedrijf. Dit kunnen ruiters of lesklanten zijn, maar ook de gegevens van pensionklanten of de eigenaren van paarden die bij jou (in training) staan.
  • Personeelsgegevens; de gegevens van al jouw personeelsleden dienen bijgehouden te worden in een personeelsdossier.
  • Bedrijfsgegevens; dit kunnen gegevens zijn van leveranciers of andere bedrijven waarmee jij een zakelijke relatie hebt.

Al de gegevens van bovenstaande groepen dien je op een andere manier mee om te gaan. Het is dan ook belangrijk dat je in jouw administratie hier een onderscheid in maakt.